Як імпозантно виглядають білі доглянуті собачки! Відразу видно, що собака здорова і сповнена сил. Але що робити, якщо шерсть втратила колишню білизну? Для того, щоб вона залишалася білою, необхідний комплексний догляд, правильне харчування, регулярний тримінг.

Харчування

Шерсть може пожовтіти через корм, що викликає алергію у собаки. Взагалі білі собаки більш схильні до алергій, ніж їхні кольорові побратими. Якщо в раціоні недостатньо вітамінів та мінералів, шерсть собаки теж може пожовтіти і навіть порозовіти. Надати непотрібний відтінок білій шерсті можуть також деякі харчові продукти, які є в раціоні собаки або присутні у складі корму. Наприклад, буряк, який входить до складу багатьох кормів.

Купання

Догляд за шерстю собаки має бути постійним. Купайте її спеціальним засобом для білої шерсті не рідше, ніж раз на 5-7 днів. Після миття промийте шерсть двічі. Для догляду за білою шерстю використовуйте бальзам, що захищає і живить. Він не дозволить проникнути в середину волосся частинкам пилу та бруду та захистить забарвлення та структуру шерсті.

Грибок

Якщо собака живе у будці, вольєрі або в умовах підвищеної вогкості, на шерсті може «оселитися» іржавий грибок. Він практично нешкідливий для собаки, але дуже впливає на стан та колір шерсті. При високій вологості шерсть під очима та між пальчиками не до кінця просихає, тому починає рудіти. Якщо у вашого собаки грибок, через кожні 2 миття перед нанесенням звичайного шампуню нанесіть протигрибковий.

Не зловживайте виставковою косметикою!

Не користуйтеся регулярно косметикою, призначеною для підготовки до виставок. Вона має відбілюючий та тонізуючий ефект, але негативно позначається на шерсті та шкірі, якщо використовувати її часто. Такі засоби підбирають індивідуально залежно від довжини та типу шерсті. Щоб вибрати косметику для виставки, порадьтеся з професіоналом: хендлером, грумером, заводчиком.